Soort gietvloer

Gietvloer in de garage: zorg voor een krasbestendige onderlaag

Bent u het zat dat uw garagevloer onder de krassen en vieze vlekken komt? Dan hebben wij voor u de oplossing, een gietvloer in de garage.Gietvloeren hebben namelijk veel kenmerken waarmee bovengenoemde tot de verleden tijd horen. Gietvloeren zijn namelijk gemaakt van sterk, maar licht elastisch materiaal. Hierdoor gaat de een garage gietvloer vele jaren mee en kan deze tegen een stootje.

Gietvloer in de garage

Waarom is een gietvloer uitermate geschikt voor in de garage?

Er zijn diverse redenen waarom een gietvloer uitermate geschikt is om in de garage te leggen. Deze hebben voornamelijk te maken met de sterkte van een gietvloer en de hygiënische kwaliteiten. Hieronder worden alle voordelen van een garage gietvloer verder uitgelicht:

 • Waterafstotend: Gietvloeren vormen een naadloze laag over uw vloer. Hierdoor zijn de vloeren dan ook waterafstotend. Voornamelijk bij een epoxyhars garage gietvloer hoeft u niet bang te zijn dat water, verf of olie uw garagevloer beschadigd.
 • Levensduur: Als u een garage vloer gaat leggen wilt u natuurlijk wel dat deze enige tijd meegaat. Een gietvloer gaat vele jaren mee en is mede daarom geschikt voor in de garage.
 • Sterk: Als u in de garage een grote stellingkast, of ander zwaar materiaal heeft staan wilt u natuurlijk wel dat uw garagevloer het houdt. Gietvloeren staan bekend om de sterkte. Het is niet voor niets dat deze vloeren vaak terug te zien zijn in fabriekshallen of parkeergarages.
 • Weinig onderhoud: Als u druk in de weer bent in de garage heeft u waarschijnlijk weinig tijd om de garagevloer te onderhouden. Gelukkig hoeft een gietvloeren garagevloer weinig onderhoud te hebben. Af en toe even dweilen en om de 10 jaar de toplaag vervangen en u kunt jaren vooruit met uw gietvloeren garagevloer.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Ondervloer van de gietvloeren garagevloer

Als u een gietvloer in garage wilt laten plaatsen is het belangrijk de juiste ondervloer te kiezen. Gietvloeren kunt u namelijk van in diverse kwaliteitsklassen kopen. Zo kunnen gietvloeren over bestaande vloerbekledingen gelegd worden, maar dat raden wij u niet aan. Belangrijk is dan ook onderstaande drie punten in ogenschouw te nemen voordat u een garage gietvloer laat leggen.

Zorg ervoor dat de vloer egaal gelegd wordt. In de garage wordt uw vloer maximaal belast op bepaalde plekken. Mocht het zo zijn dat de ondervloer daar niet egaal is, dan kunnen er scheuren ontstaan in uw gietvloer.

Om scheuren te voorkomen raden we ook aan om de ondervloer van uw gietvloer in de garage goed vast te zetten. Losliggende plakken en naden tussen bijvoorbeeld tegels kunt u het best vastzetten of helemaal verwijderen.

Bent u niet helemaal zeker dat u aan bovenstaande kunt voldoen? Laat dan een egaliserende onderlaag aanbrengen voordat u de gietvloer aanbrengt. Deze, van egaline, gemaakte onderlaag zal de ondervloer beschermen en creëert een egaal oppervlak. Hierdoor kunt u zonder problemen de gietvloer aanbrengen.

Geschikte gietvloeren voor de garage

DRT Gietvloeren beschikt over een ruim aanbod gietvloeren geschikt voor de garage. Elke soort heeft zo zijn unieke eigenschappen. Aangezien u een sterke en vloeistofdichte gietvloer nodig heeft in de garage raden wij aan om voor een gietvloer op basis van kunsthars te kiezen. Met name de vloer van epoxy is uitermate geschikt als garage gietvloer.

Projecten garage gietvloer

Wat kost een gietvloer voor de garage?

Aangezien niet iedere garagevloer even groot is, worden de kosten voor een garage gietvloer berekend op basis van m2. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de arbeidskosten die nodig zijn. Laat u vrijblijvend door ons adviseren. Wilt u meer weten over de prijzen van gietvloeren? Bekijk hier de prijsinformatie voor een gietvloer.

Prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave vul onderstaand formulier in:

  Persoonlijke gegevens
  Aanvullende gegevens

  Hoofdkantoor
  DRT Vloeren

  Randmeer 6
  5347 JW Oss
  @ info@drt.nl
  t 0412 – 64 25 88

  Openingstijden

  Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur
  (geen showroom)

  Showroom
  ‘s-Hertogenbosch

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 073-612 12 03

  Openingstijden

  Ma: Gesloten
  Di t/m Vrij: 09:30 – 17:30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12:00 – 17:00 uur

  Vanwege de nieuwe Covid-19 maatregelen is de showroom t/m 19 januari 2021 gesloten! Wij blijven uiteraard telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

  In verband met Covid-19 werken we met slechts 1 persoon bezetting in de winkel te ’s-Hertogenbosch en alleen op afspraak. Gelieve hier rekening mee te houden. Telefonisch zijn we uiteraard volledig bereikbaar voor vragen en advies!

  Op zaterdag is de showroom zeer druk bezocht. Indien u vooraf een afspraak maakt krijgt u ten alle tijden voorrang na afronding van voorafgaande gesprekken.

  Showroom
  Antwerpen (B)

  Koolkaai 2
  B-2000 Antwerpen
  @ info@drt.be
  t 0032-32 34 27 37

  Openingstijden

  Di t/m vrij: 14.00 – 17.00 uur
  (voormiddag op afspraak)
  Za: 10.00 – 17.00 uur

  In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is de showroom alleen op afspraak geopend.

  Shop in shop
  bij Cilo

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 0575 – 512 304

  Openingstijden

  Ma: 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Do: 10:00 – 17:30 uur
  Vrij: 10:00 – 21:00 uur
  Za: 10.00 – 17.30 uur
  Zo: 11:00 – 17:00 uur

  Bij voorkeur op afspraak, zodat er een adviseur voor u beschikbaar is.

  DRT Design
  CBW-erkend
  9,0 10
  DRT Gietvloeren
  126 Beoordelingen
  Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.