Soort gietvloer

Vloercoatings & coatingvloeren

DRT Gietvloeren kan vloercoatings aanbrengen op vrijwel elke ondergrond en in uiteenlopende uitvoeringen. Daardoor zijn onze vloercoatings een prima oplossing voor o.a. bedrijven. Ondervloeren van cement, beton of anhydriet lenen zich het beste om coatings op aan te brengen.

Vloercoatings & coatingvloeren

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Voor een coatingvloer kan blanke of gepigmenteerde kunsthars gebruikt worden. Dit zorgt voor vele voordelen, waaronder gemakkelijk onderhoud en een stofvrij oppervlak.

Voordelen van een coatingvloer

Een coatingvloer kent vele voordelen. Met name voor bedrijven en industrieën levert het vele voordelen zoals:

  • bestand tegen chemicaliën
  • antislip
  • slijtvast
  • naadloos
  • zeer goed te reinigen
  • poriënvrij
  • vocht- en vuilwerend
  • stofvrij
  • zeer onderhoudsvriendelijk
  • goedkoper dan gietvloerMooie, strakke uitstraling

Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, kan dit een goedkopere oplossing voor u zijn als het om grotere oppervlakten gaat. Voordat wij kunnen beginnen, moet de ondergrond eerst voorbewerkt worden (schuren, slijpen of stralen). Het eindresultaat van de coatingvloer wordt bepaald door de vlakheid van de ondergrond.

Projecten coating gietvloer

Verschil coatingvloer en gietvloer

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is dat een gietvloer een complete vloer is. Een coatingvloer is een sterke toplaag die over uw bestaande vloer heen wordt gelegd. De laag van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. Bovendien is het van belang dat er een goede ondervloer ligt. De duurzaamheid en slijtvastheid is verschillend voor deze twee vloertypes. Een gietvloer heeft een langere levensduur dan een vloercoating, die na enkele jaren vernieuwd dient te worden.

Een coatingvloer in uiteenlopende uitvoeringen

Coatingvloeren kunnen in uiteenlopende kleuren worden geleverd. Denk ook eens aan verschillende kleurcombinaties of een transparante afwerking. Coatingvloeren lenen zich ook goed voor decoratieve toepassingen. Qua afwerking kiest u voor een matte, glanzende of ingestrooide uitvoering.

Schoonmaken vloercoating

Een coatingvloer is zeer makkelijk te onderhouden. Wij adviseren om minimaal 1 keer per week uw coatingvloer schoon te maken. Met een bezem of stofzuiger maakt u de coatingvloer stofvrij. Vervolgens kunt u met een dweil en lauwwarm water de vloer reinigen.

Epoxy & PU vloercoating

Voor het aanbrengen van coatingvloeren gebruiken wij 2 soorten kunststof: epoxy of polyurethaan (PU). Epoxy vloercoatings zijn het meest geschikt voor garages, fabrieken en werkplaatsen omdat dit materiaal hard is en bestand is tegen chemicaliën. PU-coatings zijn zachter en flexibeler. Hierdoor zijn deze beter geschikt voor woningen, kantoren en winkels.

Garagevloer coating

Door de slijtvaste eigenschap van een vloercoating en het gegeven dat deze olie- en benzine resistent zijn, is dit type vloer uitermate geschikt voor de automotive branche en garages in het algemeen. Andere (bedrijfs)ruimtes waarvoor een coatingvloer geschikt is zijn o.a. fabriekshallen, showrooms, kantoren, winkels, maar ook balkons of galerijen. Lees hier meer informatie over garagevloer coatings.

Coatingvloer prijzen

De prijs van een coatingvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal m2, de soort coating en de afwerking bepalen allemaal wat het uiteindelijk gaat kosten. Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? Wij informeren u graag met een advies op maat en prijsindicatie voor uw coatingvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.

Maandag 27 februari is er geen adviseur aanwezig in de showroom Den Bosch. De showroom is echter wel gewoon open.

19 mei 2023 is ons hoofdkantoor in Oss gesloten.