Kwaliteit gietvloer

De kwaliteit van een gietvloer hangt van verschillende zaken af

DRT Gietvloeren

De kwaliteit van een gietvloer hangt van verschillende zaken af. Denk hierbij aan de analyse en behandeling van de ondergrond. Wijze van applicatie en de gebruikte grondstoffen. Voor u als buitenstaander geen makkelijke materie en vaak weinig transparant. Onze adviseurs proberen u deze helderheid zo goed als mogelijk te geven, schroom dan ook niet al uw vragen te stellen! De producten van DRT Gietvloeren voldoen aan hoge eisen, gesteld door iso-certificaten, afbouwkeur-keurmerk, VCA, CBW en NOA Afbouwgarantie. Daarnaast is DRT een erkend leerbedrijf en staan we garant voor de kennis en kunde van onze applicateurs, projectleiders en verkopers.

DRT Gietvloeren

Kleurvaste gietvloeren

De kleurvastheid van de gietvloer wordt herleid uit de gebruikte grondstoffen. Onze gietvloer Urban Velvet Plus is een 100% kleurvaste alifatische gietvloer. Dit betekent dat er geen kleurverschillen kunnen optreden door blootstelling aan zonlicht. U kunt dus met een gerust hart uw meubels en interieur aanpassen zonder dat u kleurverschillen in uw vloer krijgt. De technische naam van kleurvaste gietvloeren is een alifatische gietvloer, niet-kleurvaste vloeren worden aromatische gietvloeren genoemd. Ook de Living Concrete gietvloeren zijn kleurvast, gietvloeren met een natuurlijke basis van cement.

Graag adviseren wij u over onze collectie gietvloeren.

DRT Gietvloeren

Krassen in uw gietvloer

Een gietvloer behoort tot de categorie harde vloeren en elke harde vloer is krasgevoelig. In vergelijking met hout, linoleum en tegelvloeren zijn gietvloeren van DRT minder krasgevoelig. De krasgevoeligheid van een gietvloer is afhankelijk van factoren als grondstofgebruik, omgeving en gebruik. Voor ieder type gietvloer is dit anders. Graag adviseren wij u over de verschillen tussen onze gietvloeren.

Over het algemeen geldt; hoe flexibeler de gietvloer, hoe minder de krasgevoeligheid is. Woont u echter in een nieuwbouwwijk met veel zand voor de deur, dan kan dit invloed hebben op de krasvorming in uw vloer. Dit is bijvoorbeeld vij gemakkelijk te ondervangen door een goede schoonloopmat.

DRT Gietvloeren

Scheuren in uw gietvloer

Een gietvloer bestaat uit inerte materialen en scheurt in principe niet uit zichzelf.

Wanneer echter de ondergrond beweegt door bijvoorbeeld krimp of zetting, dan bestaat de kans dat een gietvloer mee scheurt. Onze adviseurs en projectleiders bekijken die factoren die meetbaar en zichtbaar zijn op locatie. Ook adviseren wij u zo volledig mogelijk vooraf hoe om te gaan met zaken als ondergrond, kwaliteit, vloerverwarming en maatregelen om de kans op scheurvorming te minimaliseren. 100 % voorspellen of uw ondergrond nooit gaat bewegen is helaas niet mogelijk.

Ontstaat er onverhoopt een scheur in uw gietvloer, dan kan deze, wanneer het een stabiele scheur betreft, meestal goed gerepareerd worden door onze servicedienst.

DRT Gietvloeren

Eigen applicatieteams

DRT Gietvloeren werkt met eigen applicatieteams zodat het gehele proces van verkoop, applicatie en oplevering onder verantwoording van DRT valt. Dit betekent dat wij u betrouwbaarheid en kwaliteit kunnen garanderen. Wilt u meer weten over de kwaliteit van een DRT gietvloer? Neem dan contact met ons op of kom naar één van onze showrooms. Wij staan u graag te woord!

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Koolkaai 2
  B-2000 Antwerpen
  België
  info@drt.be
  0032 3 234 27 37

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 32 34 27 37

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.