Duurzaamheid – een breed begrip

Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid en milieu

Als bedrijf dat zich bezighoudt met chemische producten kunnen we niet anders dan volop bezig zijn met milieu en duurzaamheid. Niet alleen omdat we moeten; de regelgeving hieromtrent is streng en duidelijk, maar zeker ook omdat we willen. Onze medewerkers werken dagelijks met verschillende producten en elke dag komen er klanten mee in contact.

We werken met de meest zuivere producten in de markt van betrouwbare leveranciers bestaande uit wereldwijde concerns.

Kijkend naar duurzaamheid kunnen we met onze productenportfolio veel bieden aan onze klanten.

Termen als life cycle costs en duurzame renovatie sluiten naadloos aan op onze vloersystemen.

Zo wordt de A component van de Urban Velvet PU gietvloer voor 80% van niet op aardolie gebaseerde epoxy of polyurethaan gemaakt. Een Urban Velvet gietvloer is dus op plantaardige basis. Schoon, veilig en natuurlijk.

De olie voor de biopolymeren van een Urban Velvet vloer wordt gewonnen uit een snelgroeiende, eenjarige tropische plant die een vrucht draagt. De gebieden waar DRT haar olie betrekt, concurreren niet met landbouw. Het zijn veelal dorre gebieden waar onze planten perfect groeien, maar landbouw niet mogelijk is.

De ricinus communis plant, waarvan we onze biopolymeren uit de vruchten ervan halen, is in staat om met zeer weinig water te groeien. De plant behoeft slechts eenmaal per 23 dagen water en kan in twaalf maanden tijd tot drie meter hoog worden. Daardoor heeft de aanplanting en groei geen nadelig effect op het ecologisch evenwicht.

Renovatie

Snelle renovatie van uw vloer zonder sloop. Dankzij de gietvloer-oplossingen die DRT kan bieden is het mogelijk om op een snelle, schone manier een volledig nieuwe vloeroppervlakte te verkrijgen, zonder de intensieve handelingen en kosten dat slopen met zich meebrengt. De ingreep vindt plaats in kortere tijd, maximaal 1 week, zonder het veroorzaken van teveel vuil en stof. De vloeren zijn overigens bijzonder geschikt voor vloerverwarming: dankzij de kleinere dikte verbeteren ze zelfs de thermische prestaties. Heeft u dus vloerverwarming onder uw bestaande vloer liggen, dan kan deze prima hergebruikt worden onder uw nieuwe vloer!

Bestaande situatie handhaven

Door te kiezen voor de DRT vloeroplossingen om oppervlakken te vernieuwen, bespaart u tijd en geld. Door het gebruik van een minimale materiaaldikte bij onze vloersystemen is het niet nodig om deuren, deurkozijnen en plinten te veranderen. Gemakkelijk dus!

Met respect voor het milieu

Het gebruik van bestaande vloeren helpt ook het milieu te beschermen. Tijdens het proces ontstaat geen onnodig afvalmateriaal en u geeft uw woning of pand een duurzame herbestemming. Met de vloersystemen van DRT kiest u voor een slimme en milieuvriendelijke optie.

Renovatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.

Maandag 27 februari is er geen adviseur aanwezig in de showroom Den Bosch. De showroom is echter wel gewoon open.

19 mei 2023 is ons hoofdkantoor in Oss gesloten.