Urban Velvet badkamer wit
Soort gietvloer

Gietvloer in de badkamer: stijlvol & hygiënisch

Bent u op zoek naar een nieuwe badkamervloer? DRT levert uw badkamer gietvloer geheel in uw stijl. Naast de toepassing in andere ruimtes leent een gietvloer zich erg goed voor badkamers en toiletten. Gietvloeren zijn zeer geschikt om door te laten lopen in de douchecabine. Lees hieronder wat de voordelen zijn van een gietvloer in de badkamer en laat u inspireren door de mogelijkheden.

Gietvloer in de badkamer

Waarom is een gietvloer geschikt voor de badkamer?

Een gietvloer in de badkamer heeft veel voordelen. Het creëert rust waardoor een badkamer een luxe en moderne uitstraling krijgt. Het materiaal heeft een verruimende eigenschap en zorgt voor een strak design. Bovendien kent een gietvloer in de badkamer nog meer voordelen:

  • Waterafstotend
  • Naadloos
  • Vloeistofdicht
  • Makkelijk te reinigen
  • Hygiënisch
  • Structuur is zacht
  • Vlak en strakke uitstraling
  • Esthetische meerwaarde

Geschikte gietvloeren voor de badkamer

DRT Gietvloeren beschikt over een ruim aanbod aan gietvloersoorten voor uw badkamer. Elke soort heeft zo zijn unieke eigenschappen. Omdat de badkamer een vochtige ruimte betreft, adviseren wij om bij het selecteren van een vloer voor uw badkamer voor een gietvloer op basis van kunsthars te kiezen. Zo komt u uit op een vloer van polyurethaan (PU) of epoxy. Onderstaande varianten lenen zich uitermate goed voor toepassing in badkamers.

Assortiment badkamer gietvloeren in één overzicht

DRT Gietvloeren heeft een ruim assortiment aan gietvloeren in vrijwel iedere kleur. Hierdoor kunt u uw badkamer volledig naar smaak inrichten. Bekijk hieronder onze collectie en ontdek de verschillen.

Badkamer gietvloer Belangrijkste kenmerken Samenstelling Laagdikte Glansgraad Kleuren Prijs
Urban Velvet - PU 2-3 mm Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur. Ook in uni of duo-kleur.
Stone Island 5-6 mm Zijdemat, zijdeglans Licht tot zeer donkergrijs en verschillende lichte en donkere zandtinten
Corestone 3 mm Standaard zijdemat Grote diversiteit

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Badkamer Urban velvet UNI gietvloer wit

Urban Velvet: Polyurethaan (PU)

De Urban Velvet is een gietvloer op basis van Polyurethaan (PU). Deze badkamer gietvloer is naadloos, zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Dit type vloer is in een zeer uitgebreid scala aan kleuren te verkrijgen. De Urban Velvet PU gietvloer voelt zacht en warm aan waardoor u op blote voeten door uw badkamer kan lopen.

Stone Island

Stone Island: kunsthars gecombineerd met zand

Stone Island is een naadloze vloer op basis van speciaal geselecteerd zand gecombineerd met kunsthars. Zand bepaalt subtiel de structuur en kleur van deze vloer. Deze gietvloer is naadloos en heeft een vloeistofdicht karakter. Dit maakt de vloer zeer geschikt voor de badkamer. Bovendien is de vloer zeer makkelijk te reinigen.

Corestone badkamer

Corestone: steenachtig uiterlijk

Corestone is een naadloze en vloeistofdichte gietvloer. Dit maakt de vloer zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor uw badkamer. Deze vloer heeft een steenachtig uiterlijk.

Projecten badkamer gietvloer

Badkamergietvloer en vloerverwarming

Stelt u zich voor: u wordt op een koude winterochtend wakker, loopt de badkamer in op uw blote voeten en de vloer is al voorverwarmd. Wanneer u een gietvloer in de badkamer plaatst, kan dit realiteit worden. Veel van onze gietvloeren zijn namelijk uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het ene type is hier beter geschikt dan de ander, laat u zich goed adviseren door onze specialisten.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Een gietvloer over een oude badkamervloer plaatsen: kan dat?

Een vraag die wij vaak van klanten krijgen is: kunt u een gietvloer over tegels plaatsen? Ons antwoord is: ja! Alleen zijn er wel bepaalde voorwaarden waaraan uw badkamervloer moet voldoen. Zo is het belangrijk dat de ondergrond stabiel, droog en vetvrij is. In het geval van de badkamer is het ook belangrijk dat er voldoende afschot is voor een goede afwatering. Voldoet uw ondervloer aan deze voorwaarden? Dan is het goed mogelijk om een gietvloer over een oude badkamervloer te plaatsen.

Wat kost een gietvloer voor de badkamer?

Zoals er veel verschillende soorten gietvloeren zijn voor de badkamer, zijn er ook verschillen in prijs per m2. Ook is de prijs afhankelijk van de arbeidskosten die nodig zijn. Laat u vrijblijvend door ons adviseren. Wilt u meer weten over de prijzen van gietvloeren? Bekijk hier de prijsinformatie voor een gietvloer.

Schoonmaken gietvloer badkamer

Wij raden u aan om minimaal 1 keer per week uw badkamer gietvloer schoon te maken. Dit doet u het beste met een microvezel dweil. Verwijder eerst los vuil zoals zand met behulp van een stofzuiger met zachte borstel. Gebruik vervolgens een speciale gietvloer reiniger zonder zeep, met een neutrale ph-waarde en die laagschuimend is. Koop hier uw onderhoudsproducten voor badkamer gietvloer.

Prijsopgave

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan of neem contact op voor meer informatie.

Hoofdkantoor
DRT Vloeren

Randmeer 6
5347 JW Oss
@ info@drt.nl
t 0412 – 64 25 88

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur
(geen showroom)

Showroom
‘s-Hertogenbosch

Vughterstraat 280
5211 GR ‘s-Hertogenbosch
@ info@drtgietvloeren.nl
t 073-612 12 03

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di t/m Vrij: 09:30 – 17:30 uur
Za: 10.00 – 17.00 uur
Zo: 12:00 – 17:00 uur

1e en 2e paasdag gesloten!

Vanwege de Covid-19 maatregelen is de showroom alleen op afspraak te bezoeken. Wij zijn telefonisch bereikbaar om een afspraak met u in te plannen en blijven uiteraard ook telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

Showroom
Antwerpen (B)

Koolkaai 2
B-2000 Antwerpen
@ info@drt.be
t 0032-32 34 27 37

Openingstijden

Di t/m vrij: 14.00 – 17.00 uur
(voormiddag op afspraak)
Za: 10.00 – 17.00 uur

Vanwege de Covid-19 maatregelen is de showroom alleen op afspraak te bezoeken. Wij zijn telefonisch bereikbaar om een afspraak met u in te plannen en blijven uiteraard ook telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

Shop in shop
bij Cilo

Gerritsenweg 11G
7202 BP Zutphen
@ info@drtgietvloeren.nl
t 0575 – 512 304

Openingstijden

Ma: 13.00 – 17.30 uur
Di t/m Do: 10:00 – 17:30 uur
Vrij: 10:00 – 21:00 uur
Za: 10.00 – 17.30 uur
Zo: 11:00 – 17:00 uur

Vanwege de Covid-19 maatregelen is de showroom alleen op afspraak te bezoeken. Wij zijn telefonisch bereikbaar om een afspraak met u in te plannen en blijven uiteraard ook telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

DRT Design
CBW-erkend
9,0 10
DRT Gietvloeren
130 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.