DRT Particles
Soort gietvloer

Garagevloer coating: houdt uw garage vocht en krasvrij

Vaak wordt een garagevloer onbewerkt en onafgewerkt opgeleverd. Één van de grote nadelen hiervan is dat de onafgewerkte vloer niet helemaal glad is en bovendien stoffig. Een garagevloer coating kan hierbij dan ook de perfecte oplossing bieden om uw garagevloer te beschermen.

Gietvloer in de garage

Wat is een garagevloer coating?

Een garagevloer coating is een belangrijke beschermende laag die u kunt aanbrengen op de vloer van uw garage. Deze coating zorgt ervoor dat weekmakers, als autobanden, chemicaliën of vetten, geen kans maken in uw garage. Coating voor de garagevloer bestaat uit twee of meerdere dunne laagjes. Deze laagjes zorgen ervoor dat u de bescherming krijgt waar uw garagevloer recht op heeft.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Verschil garagevloer coating en gietvloer

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is dat een gietvloer een complete vloer is. Een coatingvloer is een sterke toplaag die over uw bestaande garage vloer heen wordt gelegd. De laag is meestal niet dikker dan 1 mm. Bovendien is het van belang dat er een goede ondervloer ligt. De duurzaamheid en slijtvastheid is verschillend voor deze twee vloertypes.

Voordelen van garagevloer coating

Er zijn diverse voordelen om een garagevloer coating aan te brengen op uw garagevloer.

 • Garagevloer coatings zijn in diverse kleuren beschikbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils.
 • Coating op uw garagevloer is eenvoudig aan te brengen.
 • Na het coaten van uw garagevloer is uw vloer voor langere tijd bestand tegen krassen, stoten en andere slijtage.
 • De vloer is vloeistofdicht na het aanbrengen van uw garage.
 • Uw vloer is gemakkelijk te onderhouden nadat u de coating heeft aangebracht.

Hoe brengt u coating op de garagevloer aan?

Om u zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we onderstaand stappenplan voor u uitgeschreven.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u aan de slag kunt gaan met het aanbrengen van uw garagevloer coating moet u goed voorbereiden. Het is belangrijk dat de vloer zowel droog als schoon is. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld verfreiniger gebruiken.
Daarnaast is het belangrijk dat u losliggende planken of stenen vast te zetten of te verwijderen. Ook eventuele scheuren kunt u het best opvullen.

Stap 2: Goed mengen

Nadat u stap 1 naar tevredenheid hebt uitgevoerd, raden we aan om de coating goed te mengen. Door de garagevloer coating goed te mengen voorkomt u luchtbelletjes bij het aanbrengen.
Ten slotte raden we aan om stevige beschermende kleding aan te brengen. U kunt het best een overall of andere beschermende kleding dragen. Daarmee voorkomt u dat coating terecht komt op nette kleding. Coating is namelijk lastig om uit kleding te wassen.

Stap 3: De coating aanbrengen

Nu alle voorbereidingen zijn uitgevoerd bent u klaar om de garagevloer coating aan te brengen. Let goed op dat u de coating niet in uw ogen of op uw huid krijgt. De producten zijn niet gevaarlijk, maar kunnen tot irritatie leiden.

Breng coating van achter de garage aan, zo kunt u zonder problemen de garage uit lopen. Breng de coating egaal aan en laat goed drogen voordat u op uw nieuwe garagevloer gaat lopen.

Epoxy & PU vloercoating

Voor het aanbrengen van garagevloer coating gebruiken wij epoxy vloercoatings, dit materiaal is hard en bestand tegen chemicaliën. Een epoxy vloercoating kunt u over uw bestaande vloer aanbrengen. Dit is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Deze toplaag beschermt uw vloer en is duurzaam. Voor de aanleg van deze sterke toplaag in uw garage bewerken we eerst de ondergrond door te schuren, slijpen en te stralen. Een epoxy vloercoating is uitermate geschikt voor uw garagevloer vanwege z’n slijtvaste kenmerken. Bovendien is deze vloer vochtbestendig, vochtvrij en olie- en benzineresistent.

Wat kost coating voor de garage?

De prijs van een coatingvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal m2, de soort coating en de afwerking bepalen allemaal wat het uiteindelijk gaat kosten. Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? Wij informeren u graag met een advies op maat en prijsindicatie voor uw coatingvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

Prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave vul onderstaand formulier in:

  Persoonlijke gegevens
  Aanvullende gegevens

  Hoofdkantoor
  DRT Vloeren

  Randmeer 6
  5347 JW Oss
  @ info@drt.nl
  t 0412 – 64 25 88

  Openingstijden

  Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur
  (geen showroom)

  Showroom
  ‘s-Hertogenbosch

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 073-612 12 03

  Openingstijden

  Ma: Gesloten
  Di t/m Vrij: 09:30 – 17:30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12:00 – 17:00 uur

  Vanwege de nieuwe Covid-19 maatregelen is de showroom t/m 19 januari 2021 gesloten! Wij blijven uiteraard telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

  In verband met Covid-19 werken we met slechts 1 persoon bezetting in de winkel te ’s-Hertogenbosch en alleen op afspraak. Gelieve hier rekening mee te houden. Telefonisch zijn we uiteraard volledig bereikbaar voor vragen en advies!

  Op zaterdag is de showroom zeer druk bezocht. Indien u vooraf een afspraak maakt krijgt u ten alle tijden voorrang na afronding van voorafgaande gesprekken.

  Showroom
  Antwerpen (B)

  Koolkaai 2
  B-2000 Antwerpen
  @ info@drt.be
  t 0032-32 34 27 37

  Openingstijden

  Di t/m vrij: 14.00 – 17.00 uur
  (voormiddag op afspraak)
  Za: 10.00 – 17.00 uur

  In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is de showroom alleen op afspraak geopend.

  Shop in shop
  bij Cilo

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 0575 – 512 304

  Openingstijden

  Ma: 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Do: 10:00 – 17:30 uur
  Vrij: 10:00 – 21:00 uur
  Za: 10.00 – 17.30 uur
  Zo: 11:00 – 17:00 uur

  Bij voorkeur op afspraak, zodat er een adviseur voor u beschikbaar is.

  DRT Design
  CBW-erkend
  9,0 10
  DRT Gietvloeren
  126 Beoordelingen
  Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.