⭐⭐⭐⭐⭐ 9.9 van 198 beoordelingen
Soort gietvloer

Garagevloer coating: houdt uw garage vocht en krasvrij

Vaak wordt een garagevloer onbewerkt en onafgewerkt opgeleverd. Één van de grote nadelen hiervan is dat de onafgewerkte vloer niet helemaal glad is en bovendien stoffig. Een garagevloer coating kan hierbij dan ook de perfecte oplossing bieden om uw garagevloer te beschermen.

Gietvloer in de garage

Daarom kies je voor garagevloer coating door DRT Gietvloeren

DRT Gietvloeren is al 40 jaar lang specialist in naadloze vloeren. Als familiebedrijf beschikken wij over ontzettend veel kennis over naadloze vloersystemen. Dankzij onze korte lijnen handelen we snel. DRT staat voor vloeren voor de toekomst. Wij innoveren, pionieren en lopen voorop. We vertellen je graag over de verschillende mogelijkheden en voordelen van garagevloer coating. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijke oplossingen voor jouw garage? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Zo geniet jij binnenkort van een strakke, duurzame garagevloer.

Wat is een garagevloer coating?

Een garagevloer coating is een belangrijke beschermende laag die u kunt aanbrengen op de vloer van uw garage. Deze coating zorgt ervoor dat weekmakers, als autobanden, chemicaliën of vetten, geen kans maken in uw garage. Coating voor de garagevloer bestaat uit twee of meerdere dunne laagjes. Deze laagjes zorgen ervoor dat u de bescherming krijgt waar uw garagevloer recht op heeft.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Verschil garagevloer coating en gietvloer

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is dat een gietvloer een complete vloer is. Een coatingvloer is een sterke toplaag die over uw bestaande garage vloer heen wordt gelegd. De laag is meestal niet dikker dan 1 mm. Bovendien is het van belang dat er een goede ondervloer ligt. De duurzaamheid en slijtvastheid is verschillend voor deze twee vloertypes.

Hoe brengt u coating op de garagevloer aan?

Om u zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we onderstaand stappenplan voor u uitgeschreven.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u aan de slag kunt gaan met het aanbrengen van uw garagevloer coating moet u goed voorbereiden. Het is belangrijk dat de vloer zowel droog als schoon is. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld verfreiniger gebruiken.
Daarnaast is het belangrijk dat u losliggende planken of stenen vast te zetten of te verwijderen. Ook eventuele scheuren kunt u het best opvullen.

Stap 2: Goed mengen

Nadat u stap 1 naar tevredenheid hebt uitgevoerd, raden we aan om de coating goed te mengen. Door de garagevloer coating goed te mengen voorkomt u luchtbelletjes bij het aanbrengen.
Ten slotte raden we aan om stevige beschermende kleding aan te brengen. U kunt het best een overall of andere beschermende kleding dragen. Daarmee voorkomt u dat coating terecht komt op nette kleding. Coating is namelijk lastig om uit kleding te wassen.

Stap 3: De coating aanbrengen

Nu alle voorbereidingen zijn uitgevoerd bent u klaar om de garagevloer coating aan te brengen. Let goed op dat u de coating niet in uw ogen of op uw huid krijgt. De producten zijn niet gevaarlijk, maar kunnen tot irritatie leiden.

Breng coating van achter de garage aan, zo kunt u zonder problemen de garage uit lopen. Breng de coating egaal aan en laat goed drogen voordat u op uw nieuwe garagevloer gaat lopen.

Epoxy & PU vloercoating

Voor het aanbrengen van garagevloer coating gebruiken wij epoxy vloercoatings, dit materiaal is hard en bestand tegen chemicaliën. Een epoxy vloercoating kunt u over uw bestaande vloer aanbrengen. Dit is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Deze toplaag beschermt uw vloer en is duurzaam. Voor de aanleg van deze sterke toplaag in uw garage bewerken we eerst de ondergrond door te schuren, slijpen en te stralen. Een epoxy vloercoating is uitermate geschikt voor uw garagevloer vanwege z’n slijtvaste kenmerken. Bovendien is deze vloer vochtbestendig, vochtvrij en olie- en benzineresistent.

Wat kost coating voor de garage?

De prijs van een coatingvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal m2, de soort coating en de afwerking bepalen allemaal wat het uiteindelijk gaat kosten. Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? Wij informeren u graag met een advies op maat en prijsindicatie voor uw coatingvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

Veelgestelde vragen over garage coating

 • Verschillende factoren zijn van invloed op de kosten van garagevloer coating. Allereerst natuurlijk de grootte van je garage. Daarnaast is het type coating voor je garagevloer van invloed op de kosten. DRT Gietvloeren gebruikt epoxy vloercoating in de garage. Tot slot bepaalt de afwerking die je kiest de kosten voor het coaten. Het coaten van je garage start gemiddeld bij een prijs van € 26,- per vierkante meter. Wil je een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem dat direct contact op met DRT Gietvloeren.

 • DRT Gietvloeren gebruikt epoxy vloercoating bij vloeren in de garage. Dit is een hard en vochtbestendig materiaal, dat ook goed bestand is tegen chemicaliën, olie en benzine. Perfect voor je garagevloer dus. Wij brengen onze epoxy coating aan op iedere bestaande garagevloer.

 • Een betonvloer is geschikt om een garage coating op aan te brengen. De kosten hiervan hangen samen met factoren zoals het formaat van je garage, het type coating en de nodige afwerking. Zo schuren, slijpen en stralen wij de ondergrond in je garage, voordat we de dunne epoxy vloercoating aanbrengen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoeveel het kost om jouw betonvloer van een garage coating te laten voorzien.

 • Een garagevloer krijgt vaak veel te verduren. Deze moet zwaar materieel en gereedschap kunnen verdragen. En moet bestand zijn tegen eventuele lekkende vloeistoffen, zoals olie, benzine en andere chemicaliën. Ook autobanden en vetten kunnen je garagevloer beschadigen. Om de levensduur van je garagevloer te verlengen, kun je kiezen voor het aanbrengen van een coating. Dit beschermt je vloer tegen vloeistoffen, krassen, stoten en andere slijtage. De antislip eigenschappen van sommige garage coatings verbeteren de veiligheid in je garage. Nog een voordeel: een naadloze, gecoate vloer is eenvoudiger schoon te houden. Tot slot verhoogt een goed onderhouden garagevloer de waarde van je woning.

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Nylonfabrik, Lindenstraat 90
  9100 Sint-Niklaas
  België
  info@drt.be
  0032 (0) 472 827206

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 (0) 471 661806

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.