Make Over
Soort gietvloer

Vloercoatings & coatingvloeren

DRT Gietvloeren kan vloercoatings aanbrengen op vrijwel elke ondergrond en in uiteenlopende uitvoeringen. Daardoor zijn onze vloercoatings een prima oplossing voor o.a. bedrijven. Ondervloeren van cement, beton of anhydriet lenen zich het beste om coatings op aan te brengen.

Vloercoatings & coatingvloeren

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Voor een coatingvloer kan blanke of gepigmenteerde kunsthars gebruikt worden. Dit zorgt voor vele voordelen, waaronder gemakkelijk onderhoud en een stofvrij oppervlak.

Voordelen van een coatingvloer

Een coatingvloer kent vele voordelen. Met name voor bedrijven en industrieën levert het vele voordelen zoals:

 • bestand tegen chemicaliën
 • antislip
 • slijtvast
 • naadloos
 • zeer goed te reinigen
 • poriënvrij
 • vocht- en vuilwerend
 • stofvrij
 • zeer onderhoudsvriendelijk
 • goedkoper dan gietvloerMooie, strakke uitstraling

Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, kan dit een goedkopere oplossing voor u zijn als het om grotere oppervlakten gaat. Voordat wij kunnen beginnen, moet de ondergrond eerst voorbewerkt worden (schuren, slijpen of stralen). Het eindresultaat van de coatingvloer wordt bepaald door de vlakheid van de ondergrond.

Projecten coating gietvloer

Verschil coatingvloer en gietvloer

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is dat een gietvloer een complete vloer is. Een coatingvloer is een sterke toplaag die over uw bestaande vloer heen wordt gelegd. De laag van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. Bovendien is het van belang dat er een goede ondervloer ligt. De duurzaamheid en slijtvastheid is verschillend voor deze twee vloertypes. Een gietvloer heeft een langere levensduur dan een vloercoating, die na enkele jaren vernieuwd dient te worden.

Een coatingvloer in uiteenlopende uitvoeringen

Coatingvloeren kunnen in uiteenlopende kleuren worden geleverd. Denk ook eens aan verschillende kleurcombinaties of een transparante afwerking. Coatingvloeren lenen zich ook goed voor decoratieve toepassingen. Qua afwerking kiest u voor een matte, glanzende of ingestrooide uitvoering.

Schoonmaken vloercoating

Een coatingvloer is zeer makkelijk te onderhouden. Wij adviseren om minimaal 1 keer per week uw coatingvloer schoon te maken. Met een bezem of stofzuiger maakt u de coatingvloer stofvrij. Vervolgens kunt u met een dweil en lauwwarm water de vloer reinigen.

Epoxy & PU vloercoating

Voor het aanbrengen van coatingvloeren gebruiken wij 2 soorten kunststof: epoxy of polyurethaan (PU). Epoxy vloercoatings zijn het meest geschikt voor garages, fabrieken en werkplaatsen omdat dit materiaal hard is en bestand is tegen chemicaliën. PU-coatings zijn zachter en flexibeler. Hierdoor zijn deze beter geschikt voor woningen, kantoren en winkels.

Garagevloer coating

Door de slijtvaste eigenschap van een vloercoating en het gegeven dat deze olie- en benzine resistent zijn, is dit type vloer uitermate geschikt voor de automotive branche en garages in het algemeen. Andere (bedrijfs)ruimtes waarvoor een coatingvloer geschikt is zijn o.a. fabriekshallen, showrooms, kantoren, winkels, maar ook balkons of galerijen. Lees hier meer informatie over garagevloer coatings.

Coatingvloer prijzen

De prijs van een coatingvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal m2, de soort coating en de afwerking bepalen allemaal wat het uiteindelijk gaat kosten. Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? Wij informeren u graag met een advies op maat en prijsindicatie voor uw coatingvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

Prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave vul onderstaand formulier in:

  Persoonlijke gegevens
  Aanvullende gegevens

  Hoofdkantoor
  DRT Vloeren

  Randmeer 6
  5347 JW Oss
  @ info@drt.nl
  t 0412 – 64 25 88

  Openingstijden

  Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur
  (geen showroom)

  Showroom
  ‘s-Hertogenbosch

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 073-612 12 03

  Openingstijden

  Ma: Gesloten
  Di t/m Vrij: 09:30 – 17:30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12:00 – 17:00 uur

  Vanwege de nieuwe Covid-19 maatregelen is de showroom t/m 19 januari 2021 gesloten! Wij blijven uiteraard telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies!

  In verband met Covid-19 werken we met slechts 1 persoon bezetting in de winkel te ’s-Hertogenbosch en alleen op afspraak. Gelieve hier rekening mee te houden. Telefonisch zijn we uiteraard volledig bereikbaar voor vragen en advies!

  Op zaterdag is de showroom zeer druk bezocht. Indien u vooraf een afspraak maakt krijgt u ten alle tijden voorrang na afronding van voorafgaande gesprekken.

  Showroom
  Antwerpen (B)

  Koolkaai 2
  B-2000 Antwerpen
  @ info@drt.be
  t 0032-32 34 27 37

  Openingstijden

  Di t/m vrij: 14.00 – 17.00 uur
  (voormiddag op afspraak)
  Za: 10.00 – 17.00 uur

  In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is de showroom alleen op afspraak geopend.

  Shop in shop
  bij Cilo

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  @ info@drtgietvloeren.nl
  t 0575 – 512 304

  Openingstijden

  Ma: 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Do: 10:00 – 17:30 uur
  Vrij: 10:00 – 21:00 uur
  Za: 10.00 – 17.30 uur
  Zo: 11:00 – 17:00 uur

  Bij voorkeur op afspraak, zodat er een adviseur voor u beschikbaar is.

  DRT Design
  CBW-erkend
  9,0 10
  DRT Gietvloeren
  126 Beoordelingen
  Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.