⭐⭐⭐⭐⭐ 9.9 van 198 beoordelingen
Soort gietvloer

Vloercoatings & coatingvloeren

DRT Gietvloeren kan vloercoatings aanbrengen op vrijwel elke ondergrond en in uiteenlopende uitvoeringen. Daardoor zijn onze vloercoatings een prima oplossing voor o.a. bedrijven. Ondervloeren van cement, beton of anhydriet lenen zich het beste om coatings op aan te brengen.

Vloercoatings & coatingvloeren

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Voor een coatingvloer kan blanke of gepigmenteerde kunsthars gebruikt worden. Dit zorgt voor vele voordelen, waaronder gemakkelijk onderhoud en een stofvrij oppervlak.

Voordelen van een coatingvloer

Een coatingvloer kent vele voordelen. Met name voor bedrijven en industrieën levert het vele voordelen zoals:

 • bestand tegen chemicaliën
 • antislip
 • slijtvast
 • naadloos
 • zeer goed te reinigen
 • poriënvrij
 • vocht- en vuilwerend
 • stofvrij
 • zeer onderhoudsvriendelijk
 • goedkoper dan gietvloerMooie, strakke uitstraling

Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, kan dit een goedkopere oplossing voor u zijn als het om grotere oppervlakten gaat. Voordat wij kunnen beginnen, moet de ondergrond eerst voorbewerkt worden (schuren, slijpen of stralen). Het eindresultaat van de coatingvloer wordt bepaald door de vlakheid van de ondergrond.

Projecten coating gietvloer

Verschil coatingvloer en gietvloer

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is dat een gietvloer een complete vloer is. Een coatingvloer is een sterke toplaag die over uw bestaande vloer heen wordt gelegd. De laag van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. Bovendien is het van belang dat er een goede ondervloer ligt. De duurzaamheid en slijtvastheid is verschillend voor deze twee vloertypes. Een gietvloer heeft een langere levensduur dan een vloercoating, die na enkele jaren vernieuwd dient te worden.

Een coatingvloer in uiteenlopende uitvoeringen

Coatingvloeren kunnen in uiteenlopende kleuren worden geleverd. Denk ook eens aan verschillende kleurcombinaties of een transparante afwerking. Coatingvloeren lenen zich ook goed voor decoratieve toepassingen. Qua afwerking kiest u voor een matte, glanzende of ingestrooide uitvoering.

Schoonmaken vloercoating

Een coatingvloer is zeer makkelijk te onderhouden. Wij adviseren om minimaal 1 keer per week uw coatingvloer schoon te maken. Met een bezem of stofzuiger maakt u de coatingvloer stofvrij. Vervolgens kunt u met een dweil en lauwwarm water de vloer reinigen.

Epoxy & PU vloercoating

Voor het aanbrengen van coatingvloeren gebruiken wij 2 soorten kunststof: epoxy of polyurethaan (PU). Epoxy vloercoatings zijn het meest geschikt voor garages, fabrieken en werkplaatsen omdat dit materiaal hard is en bestand is tegen chemicaliën. PU-coatings zijn zachter en flexibeler. Hierdoor zijn deze beter geschikt voor woningen, kantoren en winkels.

Garagevloer coating

Door de slijtvaste eigenschap van een vloercoating en het gegeven dat deze olie- en benzine resistent zijn, is dit type vloer uitermate geschikt voor de automotive branche en garages in het algemeen. Andere (bedrijfs)ruimtes waarvoor een coatingvloer geschikt is zijn o.a. fabriekshallen, showrooms, kantoren, winkels, maar ook balkons of galerijen. Lees hier meer informatie over garagevloer coatings.

Coatingvloer prijzen

De prijs van een coatingvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal m2, de soort coating en de afwerking bepalen allemaal wat het uiteindelijk gaat kosten. Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? Wij informeren u graag met een advies op maat en prijsindicatie voor uw coatingvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Nylonfabrik, Lindenstraat 90
  9100 Sint-Niklaas
  België
  info@drt.be
  0032 (0) 472 827206

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 (0) 471 661806

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.