De interieurtrend van nu: Puur Natuur

De interieurtrend van nu: Puur Natuur 1440 960 DRT Gietvloeren
Actueel

De interieurtrend van nu: Puur Natuur

Groen en organisch, het is puur natuur wat de klok slaat in interieurland. Dat is natuurlijk ook niet zo gek na een periode van gedwongen binnenblijven. We zien de hang naar de natuur terug in verschillende interieurtrends. We hebben de belangrijkste highlights van deze trend voor u op een rijtje gezet.

Organische vormen

Een duidelijke designtrend zijn de organisch gevormde interieurobjecten. Vooral ronde, natuurlijke vormen zien wij overal terug. Bijvoorbeeld in meubilair met sterk afgeronde hoeken of keramiek met duidelijke imperfecties. Dit is een directe verwijzing naar de groei en ontwikkeling van natuurlijke organismen. Zachte organische vormen geven het interieur een bepaalde beweeglijkheid. Onze hersenen associëren dit met balans en eenheid, zoals wij dat ook ervaren in de natuur.

Urban Jungle

We zien de hoeveelheid planten in huis alleen maar verder toenemen. Niet alleen omdat het er fantastisch uitziet, het heeft ook en bewezen positieve invloed op ons gestel. Planten in huis geeft ons een directe connectie met de natuur, wat in de afgelopen tijd schaars is gebleken. Deze connectie is waardevol voor ons, of het nu buiten, op het balkon of in potten binnenshuis tot uiting komt. Daarnaast is ook het zorgen voor planten belangrijk, het heeft een therapeutisch effect. De activiteit geeft ons energie. Geen wonder dus dat deze trend juist nu nog meer opbloeit.

Dummy Image

Trendkleur 2022: Groen

De kleur van leven en vitaliteit, groen is een kleur die ons als geen ander kan kalmeren. De connectie met de natuur is makkelijk te leggen. Het is dus ook geen wonder dat het steeds meer terugkomt in ons interieur. Als interieurkleur is groen zowel sereen als levendig, zowel kalmerend als energiek.

Omdat groen in het midden van het kleurenspectrum ligt, pikt het menselijk oog deze kleur het makkelijkst op. Ons gestel hoeft dus weinig moeite te doen om deze kleur te zien, waardoor het kalmerende effect groot is.

We zien groen terug in verschillende hoedanigheden. Onze favorieten van dit moment zijn de eucalyptus groene badkamer, olijfgroene woonkamer en de ultramarijn-groene kinderkamer.

Natuurlijke vloeren

Dat hoogwaardig design en natuurlijk comfort niet ver uit elkaar hoeven te liggen wordt bewezen door DRT Living Concrete Next. Dit levendige vloersysteem ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook ijzersterk en voelt aangenaam warm aan. Dit vloersysteem beschikt over die prachtige, natuurlijke uitstraling die we kennen van een cement vloer. Een dynamische en levendige vloer dus die in iedere ruimte toepasbaar is.

Nieuwsgierig? Lees er hier meer over!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.

Maandag 27 februari is er geen adviseur aanwezig in de showroom Den Bosch. De showroom is echter wel gewoon open.

19 mei 2023 is ons hoofdkantoor in Oss gesloten.