⭐⭐⭐⭐⭐ 9.7 van 207 beoordelingen - Nu geopend: onze nieuwe showroom in Rotterdam!
gezonde-woning

Hoe een naadloze DRT gietvloer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving

Hoe een naadloze DRT gietvloer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving 600 400 DRT Gietvloeren
Actueel

Hoe een naadloze DRT gietvloer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving

gezonde-woning

Is je interieur toe aan een grondige make-over? Vergeet dan ook je vloer niet. Een nieuwe vloer kan de uitstraling van je woning een flinke boost geven. Maar wist je dat de vloer die je kiest ook een cruciale rol speelt in het creëren van een gezonde leefomgeving?

In deze blog ontdek je dat een naadloze gietvloer niet alleen je huis laat stralen van luxe en kwaliteit, maar ook bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Daarmee is de vloer direct van invloed op jouw gezondheid en welzijn. Hoe dat zit? Dat vertellen we je graag.

Naadloze gietvloer en een gezonde leefomgeving

De naam zegt het al: een naadloze vloer bestaat uit één ononderbroken laag zonder naden, kieren of voegen. We brengen daarvoor speciale materialen vloeibaar aan, die uitharden tot een strak, glad oppervlak. Een gietvloer past bij de meest uiteenlopende woonstijlen, maar brengt daarnaast ook veel voordelen voor je gezondheid met zich mee:

 • Eenvoudige reiniging
 • Verbeterde luchtkwaliteit 
 • Vermindering allergieklachten
 • VOC-vrije materialen
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Hygiëne en eenvoudig schoonmaken

Een van de meest opvallende voordelen van een naadloze gietvloer is de eenvoudige reiniging en het onderhoud ervan. Op het gladde oppervlak van een gietvloer krijgt vuil geen kans om zich te verstoppen. Vergelijk dat eens met de kieren en naden van traditionele vloeren: dé plek waar stof, pollen, haren en ander vuil zich graag ophopen. 

Daarnaast hebben naadloze vloeren van nature bacterie-werende eigenschappen. Vanwege het gebrek aan naden en kieren hebben bacteriën geen schuilplaats om zich te nestelen en vermenigvuldigen. Zo draagt een gietvloer eenvoudig bij aan de algehele hygiëne van je leefomgeving.

Allergieën en schimmelbestendigheid

Ben je gevoelig voor allergieën? Dan is een gietvloer echt een verstandige keuze. Want stof, pollen, haren en allergenen hopen zich niet alleen op in de naden en kieren van traditionele vloeren. De stofdeeltjes en allergenen komen ook terecht in de lucht die je inademt! De verminderde luchtkwaliteit resulteert dan gauw in allergische reacties, niezen en jeuken. 

Minder stofophoping betekent minder allergenen in de lucht. Zo verbetert een naadloze vloer de luchtkwaliteit in je huis flink. En daarmee verklein je de kans op allergische reacties aanzienlijk. Je kunt weer vrij ademen en volop genieten van je woning, zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende klachten. Heerlijk, toch?

VOC-vrije materialen en luchtkwaliteit

Een gezonde leefomgeving begint bij schone lucht. En dat begint weer bij de materialen die in je huis worden gebruikt. Helaas gebeurt dat vaak met Vluchtige Organische Stoffen (VOC), die niet bepaald vriendelijk voor je longen zijn! 

VOC’s zijn chemische verbindingen die vrijkomen uit bepaalde bouwmaterialen en afwerkingen. Denk aan verf, vernis en traditionele vloerbedekkingen. Deze stoffen kunnen de lucht in huis vervuilen, waardoor je hoofdpijn, allergische reacties of geïrriteerde luchtwegen kunt krijgen. 

Onze DRT gietvloeren worden gemaakt van VOC-vrije materialen. Zo komt er minder verontreiniging in de lucht en profiteer je van een gezondere, schonere binnenlucht. Dat is dus nog een belangrijke reden waarom een naadloze gietvloer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een gezonde leefomgeving eindigt niet in je huis. Het milieu als geheel vormt ook een belangrijk onderdeel van je leefomgeving. Gelukkig draagt een gietvloer niet alleen bij aan je eigen welzijn, maar ook aan het welzijn van de aarde. 

Naadloze gietvloeren staan bekend om hun lange levensduur. In vergelijking met andere vloermaterialen hoeft een gietvloer veel minder vaak te worden vervangen. Minder afval betekent minder materiaalverspilling en minder impact op het milieu. 

Verder is een gietvloer een uitermate slimme oplossing voor het renoveren van bestaande vloeren. Doordat de vloer op de bestaande vloer gelegd kan worden, voorkom je sloopwerkzaamheden. Je maakt simpelweg gebruik van de bestaande voorzieningen en voorkomt restafval.

Zo vormt een gietvloer een duurzame, milieubewuste keuze. Voor jouzelf en voor onze planeet.

Wil je ook een naadloze DRT gietvloer voor een gezonde leefomgeving?

Een naadloze gietvloer is niet zomaar een vloer. Het is een investering in je gezondheid en welzijn. En het brengt luxe en kwaliteit in je woning. Wil je meer weten over hoe een naadloze gietvloer jouw woning kan transformeren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag aan een prachtige naadloze gietvloer om de stap te zetten naar een gezondere, mooiere leefomgeving.

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • foto rotterdam

  Adres

  Avenue Concordia 30
  3062 LJ Rotterdam
  @ info@drt.nl
  t 010 200 4294

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma t/m Vrij: 09:00 – 17:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Nylonfabrik, Lindenstraat 90
  9100 Sint-Niklaas
  België
  info@drt.be
  0032 (0) 3 430 9259

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 (0) 3 4309259

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.