⭐⭐⭐⭐⭐ 9.7 van 207 beoordelingen - Nu geopend: onze nieuwe showroom in Rotterdam!
Soort gietvloer

Betonnen vloer

Op zoek naar een betonvloer? Een betonnen vloer heeft een stoer, robuust en industrieel uiterlijk. Bovendien is een betonvloer gemakkelijk te onderhouden. U kunt een betonvloer toepassen in uw woonhuis en bedrijfspand. Een betonnen vloer is momenteel erg hip. Maar wat is een betonnen vloer precies? En waar moet u op letten? Lees hier de voordelen en vele opties voor het selecteren van een betonvloer die het beste bij uw wensen past.

Betonvloeren

Wat is een betonnen vloer?

Een betonnen vloer wordt ook wel gevlinderde of gepolierde betonvloer genoemd. We spreken bij deze vloeren van een échte betonnen vloer. Het is goed om te weten dat in onze markt over twee soorten betonvloeren wordt gesproken: een massieve échte betonvloer en een gietvloer met betonlook (ook wel woonbeton genoemd). Op deze pagina spreken we van een échte betonnen vloer (dus niet betonlook vloer). De toepassingen voor deze vloeren zijn verschillend dus verdiep u in de mogelijkheden of laat u door DRT Gietvloeren adviseren.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Verschil betonvloer & betonlook vloer (woonbeton)

Een betonnen vloer is gemaakt van 100% puur beton en ontzettend zwaar. U kunt deze vloer zowel binnen als buiten leggen, maar er wordt geadviseerd om deze vloer vooral buiten te leggen. Betonvloeren zijn namelijk erg geschikt voor een terras of oprit omdat ze goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Daarentegen is het wooncomfort van een 100% betonnen vloer weer niet erg hoog. Een betonvloer is koud, hard en gevoelig voor vlekken. Dit maakt een betonvloer niet geschikt voor huizen met kinderen en huisdieren. Bovendien heeft een betonvloer een dikte van 8 tot 12 cm nodig om kwaliteit te garanderen.

Voordelen betonvloer

Een betonnen vloer kent veel voordelen:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Slijtvast, duurzaam en geluiddempend
 • Vloeistof- en waterdicht omdat de vloer geen naden heeft
 • Uitgebreid aanbod aan kleurcombinaties
 • Goede warmtegeleiding in combinatie met vloerverwarming

Soorten betonvloeren in één overzicht

Bekijk hier het overzicht van ons ruime assortiment betonvloeren. De prijs is afhankelijk van de oppervlakte, structuur en afwerking. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden en maken een offerte voor uw gewenste betonvloer op maat.

Soort betonvloer Belangrijkste kenmerken Samenstelling Laagdikte Toepassing Kleuren Prijs
Gepolierde beton Min. 15 cm Buiten €40 - 70
Printbeton Min. 15 cm Buiten €50 - 80
Uitgewassen beton Min. 15 cm Buiten €40 - 60
Geborsteld beton Min. 15 cm Buiten €50 - 140
Massieve betonvloer Min. 7 cm Buiten €40 - 140

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Projecten betonvloeren

Welke betonvloer moet ik kiezen?

Wilt u weten welke betonnen vloer geschikt is voor uw project? Wij adviseren om op de volgende punten te letten als u een betonvloer kiest:

 • Opbouwhoogte: Heeft uw woning voldoende opbouwhoogte? Om een massieve betonvloer binnen te kunnen plaatsen heeft u minimaal 7 cm opbouwhoogte nodig, buiten heeft u maarliefst 15 cm nodig. Betreft uw project een kleine renovatie van de bestaande vloer? Dan is de opbouwhoogte waarschijnlijk kleiner. In dit geval adviseren wij een betonlook gietvloer met een opbouwhoogte van 1 tot 8 mm.
 • Toepassing: Wilt u een betonvloer buiten aanleggen? U zou voor uw oprit of terras kunnen kiezen voor een uitgewassen of geborstelde betonvloer. Wilt u een betonvloer binnen aanleggen? Laat deze vloer dan polieren. Wij adviseren om een betonlook gietvloer binnen te plaatsen in uw woonkamer, badkamer of huiskamer. U heeft dan een mooie betonlook vloer, met de voordelen van een gietvloer.
 • Betonlook: Wilt u een robuuste betonlook vloer, maar is een 100% betonvloer niet mogelijk? Kies dan voor een cementgebonden gietvloer of pleisterwerk gietvloer met betonlook.

Onze betonvloeren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en structuren. Laat u adviseren door onze adviseurs over de eindeloze mogelijkheden van een betonvloer.

Betonvloeren buiten

Wilt u een betonvloer buiten storten? DRT Gietvloeren realiseert gevlinderde en gepolierde terrassen en opritten. Als u een betonvloer buiten wilt storten is het belangrijk dat de temperatuur buiten tussen de 15 en 18 graden is. Laat uw vloer impregneren met een transparant impregneermiddel zodat uw vloer voor 95% beschermt is tegen vocht en vuil. Op zakelijk gebied is een betonvloer buiten ook een uitstekende oplossing voor zowel parkeerplaatsen, autorijbanen en looppaden.

Betonvloeren binnen

Een betonvloer binnen storten zorgt voor een strak en industrieel karakter in uw woning. Wilt u graag een massieve betonvloer met vloerverwarming in uw huis? Dan is een minimale dikte van 10 tot 18 cm aangeraden. Op deze manier kan scheurvorming beperkt worden. Heeft u niet genoeg opbouwhoogte? Dan kunt u kiezen voor een gietvloer met betonlook zoals PU gietvloer met betonlook Urban Velvet, Living Concrete en Corestone. Deze vloeren hebben een minimale dikte van 3 mm.

Betonvloeren met vloerverwarming

Een betonvloer met vloerverwarming is fijne combinatie voor in uw woning. Een betonvloer zorgt voor een goede warmte geleiding én houdt warmte goed vast. Dit maakt een betonvloer met vloerverwarming energiezuinig en duurzaam. Wilt u een betonvloer met vloerverwarming? Houdt dan rekening met een minimale dikte van 7 cm. Wanneer u deze dikte niet kwijt kunt in uw woning, adviseren wij een betonlook vloer.

Kosten betonvloer?

Wat kost een betonvloer per m2? De prijs van woonbeton is afhankelijke van verschillende factoren. De arbeidskosten, voorbehandeling, de laagdikte en coatings beïnvloeden o.a. de betonprijs. Bovendien wordt de prijs goedkoper naarmate u meer vierkante meters afneemt. Betonvloeren kosten gemiddeld tussen de €60 – €100 euro per vierkante meter. Laat u vrijblijvend door ons adviseren. Wilt u meer weten over de prijzen van onze gietvloeren? Bekijk hier de prijsinformatie voor een gietvloer.

Schoonmaken van betonlook vloeren

Met de stofzuiger of een vochtige doek komt u al een heel eind tijdens de schoonmaakbeurt van een betonlook gietvloer. Wilt u toch liever een schoonmaakmiddel gebruiken? Gebruik dan speciale gietvloerreiniger zonder zeep, met een neutrale ph-waarde en die laagschuimend is. Koop hier uw onderhoudsproducten voor woonkamer gietvloer.

Veelgestelde vragen Betonvloer

 • Maak altijd uw betonvloer schoon met een stofzuiger met een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of ontkalker. U kunt het beste uw betonvloer reinigen met een sopje warm water en pH-neutrale zeep.

 • Zorg dat uw betonvloer de correcte dikte heeft (rond de 10 cm) om het risico van scheurvorming te beperken.

 • Een betonvloer met vloerverwarming kost vaak €120 tot €220 per vierkante meter.

 • Een betonvloer impregneren is het aanbrengen van een beschermende, onzichtbare laag op de betonvloer. Dit maakt een betonvloer vlekbestendig, hittebestendig, krasbestendig, voedselveilig en zorgt dat de vloer beter is schoon te maken. Kortom, door uw betonvloer te impregneren gaat uw vloer een stuk langer mee!

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • foto rotterdam

  Adres

  Avenue Concordia 30
  3062 LJ Rotterdam
  @ info@drt.nl
  t 010 200 4294

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma t/m Vrij: 09:00 – 17:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Nylonfabrik, Lindenstraat 90
  9100 Sint-Niklaas
  België
  info@drt.be
  0032 (0) 3 430 9259

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 (0) 3 4309259

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.