⭐⭐⭐⭐⭐ 9.9 van 198 beoordelingen
Soort gietvloer

Epoxyvloer & Epoxy coating vloer

Bent u op zoek naar een ijzersterke gietvloer voor industriële toepassingen? Een epoxy gietvloer onderscheid zich door hun duurzaamheid, chemische en thermische resistentie. Dit maakt epoxyvloeren uitermate geschikt voor in de industriële sector. DRT Gietvloeren legt al meer dan 36 jaar gietvloeren en heeft al veel klanten voorzien van deze stevige vloer. Bovendien leggen wij ook epoxy coatingvloeren, ESD- en troffelvloeren aan. Wilt u meer weten over epoxyvloeren? Wij vertellen u graag meer.

Epoxyvloer & Epoxy coating vloer

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxy gietvloer bestaat uit twee componenten epoxyhars. Een kunsthars en kunststof polymeer dat uit aardolie wordt gemaakt. Deze kunststof staat bekend om zijn hardheid en is bestand tegen chemicaliën. Door zijn harde eigenschappen worden epoxy gietvloeren vaak gebruikt voor industriële toepassingen. Een epoxy gietvloer is sterker dan beton en is bestand tegen zware voertuigen en machines. DRT Gietvloeren kan epoxyvloeren aanbrengen op alle stabiele en vlakke ondergronden en in elke kleurstelling. De vloerdikte varieert van 1 tot 3 mm en wordt bepaald door de gewenste kwaliteit.

Voordelen van een epoxy gietvloer

Een epoxyvloer kent vele voordelen. Met name voor bedrijven en industrieën levert het vele voordelen op:

 • Vloeistofdicht conform CUR 64
 • Hygiënisch conform HACCP
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Antislip instelbaar
 • Zwaar belastbaar, zowel mechanisch als chemisch
 • Naadloos & Poriënvrij
 • Sterk
 • Duurzaam
 • Oplosmiddelvrij
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en gemakkelijk te reinigen
 • In diverse kleuren leverbaar (ook decoratieve toepassingen mogelijk)

Toepassingen epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn stevige vloeren, die tegen een stootje kunnen. DRT Gietvloeren levert sterkste vloeren af, waar zwaar werk op verricht kan worden. U kunt epoxyvloeren voor allerlei toepassingen gebruiken, zoals:

 • Productie, controle en assemblage
 • Elektronica en inpakafdelingen
 • Datacentra
 • Fabrieken
 • Magazijnen
 • Werkplaatsen
 • Garages
 • Chemische industrie
 • Operatiekamers
 • Scholen
 • Winkels
 • Testlaboratoria
 • Operatiezalen
 • ESD zones

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Assortiment epoxyvloeren in één overzicht

DRT Gietvloeren heeft een ruim assortiment aan epoxyvloeren in vrijwel iedere kleur en voor verschillende toepassingen. Door specifieke combinaties van epoxy harssoorten en/of toevoegingen van vulstoffen, pigmenten en laklagen kunnen we aan alle wettelijke eisen voldoen.  Bekijk hieronder ons assortiment epoxyvloeren.

Soorten epoxyvloeren Belangrijkste kenmerken Samenstelling Laagdikte Glansgraad Kleuren Toepassing Prijs
Epoxy gietvloer Vloeistofdicht conform CUR64, Hygiënisch conform (HACCP), slijtvast, naadloos, berijdbaar 100% epoxy 1-3 mm Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur. Ook in uni of duo-kleur. Operatiekamers, laboratoria, chemische industrie, winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes en garages Vanaf €26
Epoxy vloercoating Naadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reiniginsgemak, 100% epoxy 0,2 mm - 0,5 mm Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur. Ook in uni of duo-kleur. Magazijnen, garages, technische ruimtes, productieruimtes Vanaf €45
ESD Gietvloer (epoxycoating) Voldoen aan normen NEN EN IEC 61349-5-1, antistatissch op hoogste niveau, Vloeistofdicht conform CUR64 100% epoxyhars 2-3 mm Technische, medische ruimtes, laboratoria Vanaf €60
Epoxy Troffelvloer Geschikt voor zware belasting, slag-, stoot- en slijstvast, chemicaliënbestendig 100% epoxyhars 4-6mm HACCP, industriehallen, werkplaatsen en keukens Vanaf €60

Heeft u vragen over onze epoxyvloeren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van epoxyvloeren en begeleiden u graag met het kiezen van een geschikte vloer.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Projecten epoxyvloeren

Wij plaatsten epoxyvloeren in o.a. werkplaatsen, laboratoria, garages, industriehallen en meer. Bekijk hier een greep uit onze projecten.

Wat is een epoxy vloercoating

Naast epoxyvloeren kunt u ook een epoxy vloercoating over uw bestaande vloer aanbrengen. Dit is een dunne epoxy kunststof toplaag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. Een epoxy vloercoating ziet er robuust uit, beschermt de bedrijfsvloer en is duurzaam. Door het aanbrengen van een epoxy vloercoating gaat uw bestaande vloer langer mee. DRT Gietvloeren kan epoxy coatingvloeren leveren in verschillende kleuren, zowel matte, glanzende als ingestrooide uitvoering. Voor de aanleg bewerken we eerst de ondergrond door te schuren, slijpen en te stralen. De vlakheid van de ondergrond bepaald het eindresultaat van uw epoxy vloercoating.

Epoxy vloer garage

Een epoxy garagevloer geeft uw garage een strakke en moderne look. Bovendien is uw vloer gemakkelijk schoon te houden, stofvrij en vochtbestendig. Door de slijtvaste kenmerken van een epoxyvloer of epoxy vloercoating, naast het gegeven dat deze olie- en benzine resistent zijn, zijn deze typen vloeren uitermate geschikt voor de automotive branche en garages in het algemeen.

Epoxyvloer badkamer

Bent u op zoek naar een gietvloer in voor uw badkamer? Een epoxyvloer zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar is vanwege de harde kenmerken van de vloer minder geschikt voor particulier gebruik. Deze vloer is namelijk minder comfortabel en elastisch dan een PU gietvloer voor de badkamer. Bovendien kunt u bij een PU gietvloer een vloerverwarming aanleggen. DRT Gietvloeren adviseert u graag over de mogelijkheden voor een gietvloer in uw badkamer.

Verschil epoxy gietvloer en PU gietvloer

Bij een epoxy gietvloer is het van belang dat de ondergrond volledig stabiel is. Epoxy wordt namelijk gemaakt van epoxyhars en is veel harder dan polyurethaanhars. Wanneer de ondergrond niet volledig stabiel is, kan een epoxyvloer gaan scheuren. Vanwege de hardheid van een epoxy gietvloer en hoge chemische resistentie is een epoxy gietvloer uitermate geschikt voor zwaar heftruckverkeer in o.a. Loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Polyurethaan (PU) is daarentegen zachter en flexibeler. Hierdoor is een PU gietvloer beter geschikt voor woningen, kantoren en winkels.

Schoonmaken epoxyvloeren

Een epoxy gietvloer kunt u het beste onderhouden met een zachte bezem, stofwisser of stofzuiger met parketborstel. Zorg dat er geen zand op uw epoxyvloer blijft liggen, dit kan namelijk krassen veroorzaken. Zorg daarom voor regelmatig onderhoud. Reinig uw epoxyvloer niet met agressieve schoonmaakmiddelen. Wij adviseren een gietvloerreiniger met de volgende eigenschappen: niet zeep-of polymeerhoudend, een neutrale PH waarde en laagschuimend. Reguliere reinigingsmiddelen zoals allesreinigers worden afgeraden. Deze laten vaak zeep residu achter en kan leiden tot een vettige en gladde vloer. Indien u vragen heeft met betrekking tot het reinigen van uw epoxy gietvloer, kunt u altijd  contact met ons opnemen of bekijk onze website over gietvloer onderhoud DRT Onderhoud.

Epoxyvloer prijs

De prijs van een epoxy gietvloer hangt af van de ondergrond, het oppervlak en de afwerking van de vloer. De gemiddelde kostprijs schommelt tussen 26 en 110 euro per vierkante meter.  Wilt u vrijblijvend een prijsopgave en vloeradvies? DRT Gietvloeren informeert u graag met advies en een prijsindicatie voor uw epoxyvloer. Bekijk hier meer informatie over onze prijzen.

Prijsindicatie

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan of neem contact op
voor meer informatie.

Bezoek onze showrooms

 • Adres

  Vughterstraat 280
  5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)73 612 12 03

  Openingstijden

  Ma: 10.00 – 17.00 uur
  Di t/m Vrij: 09.30 – 17.30 uur
  Za: 10.00 – 17.00 uur
  Zo: 12.00 – 17.00 uur (geen adviseur aanwezig)

  Van 3 juli t/m 14 augustus is onze Showroom te ’s-Hertogenbosch op maandagen gesloten

 • Adres

  Nylonfabrik, Lindenstraat 90
  9100 Sint-Niklaas
  België
  info@drt.be
  0032 (0) 472 827206

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Di t/m Za: 10.00 – 17.00 uur

  Tussen 14 t/m 28 augustus 2023 is onze showroom te Antwerpen gesloten. Op afspraak bent u welkom in onze showroom te Zedelgem

 • Adres

  Torhoutsesteenweg 107
  8210 Zedelgem
  België
  @ info@drt.be
  t 0032 (0) 471 661806

  Openingstijden

  Op afspraak:
  Ma: 13:00 – 18:00 uur
  Di t/m Vrij: 13:30 – 18:00 uur
  Za: 10.00 – 16.00 uur

 • Adres

  Gerritsenweg 11G
  7202 BP Zutphen
  Nederland
  info@drtgietvloeren.nl
  +31 (0)575 51 23 04

  Openingstijden

  Ma 13.00 – 17.30 uur
  Di t/m Za 10.00 – 17.30 uur
  Zo 11.00 – 17.00 uur

  Van 30 juli t/m 20 augustus is onze showroom te Zutphen beperkt open: graag op afspraak

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.