⭐⭐⭐⭐⭐ 9.7 van 207 beoordelingen - Nu geopend: onze nieuwe showroom in Rotterdam!
DRT Urban Velvet Micro Terrazzo Milky
Soort gietvloer

Gietvloer in de woonkamer: tijdloos & duurzaam

Gietvloeren alleen geschikt voor de industriële sector? Absoluut niet! Gietvloeren zijn zeer geschikt voor woningen. Een gietvloer in de woonkamer kan met veel interieurstijlen gecombineerd worden. Los van het strakke en stijlvolle uiterlijk heeft een woonkamer gietvloer nog vele andere voordelen. Hieronder zetten we de voordelen uiteen en inspireren we u met de mogelijkheden en onze ruime collectie gietvloeren voor uw woonkamer.

Gietvloer woonkamer

Waarom is een gietvloer geschikt voor de woonkamer?

Een gietvloer in uw woonkamer kent vele voordelen. Wat uw smaak ook is, het aanbod aan gietvloeren is uiteenlopend, kan geheel aan uw wensen worden aangepast en is ook nog eens erg goed te combineren met verschillende interieurtrends. Naast deze optische kenmerken, zijn gietvloeren voor de woonkamer:

  • Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.
  • Beschikbaar in alle kleuren en uitvoeringen  (waaronder betonlook).
  • Slijtvast en onderhoudsvriendelijk.
  • Comfortabel voor zowel blote voeten als wanneer u op sokken loopt.
  • En: woonkamergietvloeren zijn te combineren met vloerverwarming!

Kortom: de gietvloer vormt dé perfecte basis voor uw woonkamer!

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Betonlook vloer in uw woonkamer?

Misschien wilt u het over een geheel andere boeg gooien en voor een betonvloer gaan. Geen enkel probleem. Wist u dat de meeste “beton” vloeren tegenwoordig gewoon gietvloeren zijn met een betonlook? Zo geniet u van de vele voordelen van een gietvloer, maar met de uitstraling van een betonvloer. En dat tegen een fractie van de prijs!

Geschikte gietvloeren voor de woonkamer

In principe zijn al onze gietvloeren geschikt voor de woonkamer. Wel is er een onderscheid te maken tussen 2 materialen: epoxy en polyurethaan (PU). Een epoxyvloer is over het algemeen harder. Polyurethaan (PU) is qua materiaal zachter, elastischer en biedt meer comfort. Dit is een van de redenen dat de meeste mensen een PU gietvloer verkiezen boven de epoxyvariant. Qua uitstraling kunt u uw hart ophalen, want de uiteenlopende uitvoeringen, kleuren en afwerkingen waar u uit kunt kiezen zijn eindeloos. Hieronder een greep uit ons aanbod:

Villa zitruimte Urban velvet design

Urban Velvet: Polyurethaan (PU)

De Urban Velvet is een gietvloer op basis van Polyurethaan (PU). Deze woonkamer gietvloer is naadloos, zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Dit type vloer is in een zeer uitgebreid scala aan kleuren te verkrijgen. De Urban Velvet PU gietvloer voelt zacht en warm aan waardoor uw kinderen comfortabel op de vloer kunnen spelen.

Microterrazzo: gietvloer met authentieke uitstraling

De Microterrazzo is een naadloze en vloeistofdichte gietvloer. Dit maakt de vloer zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor uw badkamer. Door de diverse mogelijkheden van kleine (micro) tot grotere (mezzo) terrazzo creëer je gemakkelijk een authentieke look.

DRT Stone Island woning

Stone Island: kunsthars gecombineerd met zand

Stone Island is een naadloze vloer op basis van speciaal geselecteerd zand gecombineerd met kunsthars. Zand bepaalt subtiel de structuur en kleur van deze vloer. Deze gietvloer is naadloos en heeft een vloeistofdicht karakter. Bovendien is deze woonkamervloer zeer makkelijk te reinigen.

Modisch concrete: stijlvol en hedendaags

De Modish Concrete is een intensief gepolijste cementgebonden toplaag. Het is daarmee het antwoord op de heuse geslepen betonvloer, echter met de voordelen van geringe laagdikte en verhoogd onderhoudsgemak.

De DRT Modish Concrete wordt geleverd in een egale betonvariant als ook in een opengeslepen versie waarbij de korrelstructuur van het toeslagmateriaal zichtbaar wordt.

DRT Living Concrete NEXT

Living Concrete Next: levendig, ijzersterk met next level charisma

Dat hoogwaardig design en natuurlijk comfort niet ver uit elkaar hoeven te liggen wordt bewezen door DRT Living Concrete Next. Dit levendige vloersysteem ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook ijzersterk en voelt aangenaam warm aan.

Living Concrete Next heeft alle voordelen van een gietvloer. Het is naadloos, zeer slijtvast en in een paar dagen te plaatsen. Daarnaast heeft dit vloersysteem die prachtige, natuurlijke uitstraling die we kennen van een cement vloer. Het is daarom een duurzame keuze voor woning, kantoor, showroom of winkel.

DRT Living Concrete LOFT

Living Concrete Loft: Stoer, stijlvol met een touch of craftmanship

De Living Concrete Loft vloer heeft net als een kunststof gietvloer een naadloos en vloeistofdicht karakter. Hierdoor is de vloer hygiënisch en goed voor mensen met een allergie, aangezien stof en huisstofmijt zich
niet in de vloer kunnen nestelen. Door de natuurlijke kleurnuances, de zichtbare en soms voelbare slag van het ambacht, heeft de vloer de uitstraling van beton; stoer en stijlvol.

Het systeem is perfect te combineren met vloerverwarming.

Projecten woonkamer gietvloer

Assortiment woonkamer gietvloeren in één overzicht

DRT Gietvloeren heeft een ruim assortiment aan woonkamer gietvloeren in vrijwel iedere kleur en uitvoering. Hierdoor kunt u uw huiskamer volledig naar uw smaak inrichten. Bekijk hieronder het overzicht van onze collectie en ontdek de verschillen..

Woonkamer gietvloer Belangrijkste kenmerken Samenstelling Laagdikte Glansgraad Kleuren Prijs
Urban Velvet - PU 2-3 mm Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur. Ook in uni of duo-kleur.
Living Concrete 5 mm Zijdeglans De kleuren variëren van
lichtgrijs tot antraciet en er zijn enkele zandtinten.
Stone Island 5-6 mm Zijdemat, zijdeglans Licht tot zeer donkergrijs en verschillende lichte en donkere zandtinten
Corestone 3 mm Standaard zijdemat Grote diversiteit

Woonkamergietvloer en vloerverwarming

Een zeer fijne bijkomstigheid van het leggen van een gietvloer in uw woning, is dat deze uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Tijdens de koude winterdagen zit u er dus lekker warm bij: of u nu aan het ontspannen bent op de bank, aan tafel zit óf met uw kinderen op de vloer aan het spelen bent. Omdat niet ieder type huiskamergietvloer even geschikt is voor vloerverwarming, adviseren wij u zich te laten inlichten door een van onze specialisten. Samen kijken wij naar uw wensen, smaak, budget en zorgen we voor de meest optimale gietvloer.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of bel met +31 (0)412 642588

Wat kost een gietvloer voor uw woning?

Zoals er veel verschillende soorten gietvloeren zijn voor uw woonkamer, zijn er ook verschillen in prijs per m2. Ook is de prijs afhankelijk van de arbeidskosten die nodig zijn. Laat u vrijblijvend door ons adviseren. Wilt u meer weten over de prijzen van woonkamergietvloeren? Bekijk hier de prijsinformatie voor een gietvloer.

Schoonmaken gietvloer woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de plek in huis waar u het meest actief bent en veel tijd doorbrengt. Hierdoor wordt de woonkamervloer sneller vies. Omdat de woonkamer meestal het hart van uw huis vormt, wilt u dat de huiskamervloer schoon blijft. Goed nieuws, want woonkamergietvloeren zijn één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren voor uw woning. Een dweil en lauwwarm water doen al wonderen. Wilt u toch liever een schoonmaakmiddel gebruiken? Gebruik dan speciale gietvloerreiniger zonder zeep, met een neutrale ph-waarde en die laagschuimend is. Koop hier uw onderhoudsproducten voor woonkamer gietvloer.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.