Colorblocking in het interieur, verrassend stijlvol!

Colorblocking in het interieur, verrassend stijlvol! 1000 1500 DRT Gietvloeren
Actueel

Colorblocking in het interieur, verrassend stijlvol!

Colorblocking, een trend die we al een aantal jaren op de catwalks voorbij zien komen wordt ook steeds populairder in het interieur. Een aantal uitgesproken kleuren met elkaar te combineren is gewaagd maar kan zeker ook een verrassend stijlvol effect hebben. Wij hebben in dit artikel een aantal mooie voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

Met de deur in huis vallen

Een oppervlak dat zich makkelijk leent om de colorblocking trend mee in te zetten zijn natuurlijk de deuren. Door een deur van een uitgesproeken kleur te voorzien kan er een mooi statement gemaakt worden in de ruimte. Een geverfde deur aan het einde van een gang, zoals in dit voorbeeld hieronder, resulteert in extra diepte en een ruimtelijk effect.

Maak een statement op de vloer

Een tweede manier om een goede dosis colorblocking toe te voegen aan het interieur is door te kiezen voor een uitgesproken vloerkleed. Door een statement op de vloer te combineren met rustige wanden en meubels kan er een interessant lijnenspel ontstaan. Daarnaast is een vloerkleed relatief makkelijk te vervangen, mocht u toch weer toe zijn aan iets anders. Colorblocking op de vloer uitproberen? Bekijk dan eens de kleden van All modern!

De muur als canvas

Een witte wand is een uitgelezen kans om te experimenteren met kleur. Dit kan bijvoorbeeld door de gehele wand van een kleur te voorzien, maar het is natuurlijk extra tof om voor een geometrische vorm te kiezen. Hierdoor ontstaat een speels effect, wat niet alleen kenmerkend is voor de colorblocking trend maar de ruimte daarnaast ook een hele andere uitstraling geeft.

Wij zijn bijvoorbeeld erg gecharmeerd van deze combinatie van hard okergeel en zeer zachtroze. Het gebruik tape is aan te raden om ervoor te zorgen dat de lijnen strak uit de verf komen.

Colorblocking & vloeren

Wist u dat de DRT Urban Velvet vloer uitvoerbaar is in praktisch iedere kleur denkbaar? Dit is ideaal als u colorblocking wil toepassen in uw interieur. Benieuwd hoe dat eruit kan zien?

Vijf keer kleurrijke gietvloer inspiratie

Foto credits

1: Deuren

2: Vloerkleden 

3: Wandinspiratie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.

Maandag 27 februari is er geen adviseur aanwezig in de showroom Den Bosch. De showroom is echter wel gewoon open.

Vanwege carnaval zijn onze adviseurs in de showroom Den Bosch niet aanwezig op maandag 20 en dinsdag 21 februari.